De handleiding voor de beginnend belegger

Als je als beginnend belegger de wereld van het beleggen in wilt stappen, dan valt er erg veel te leren. Het beleggen is een uitdagende bezigheid, waarbij je veel vaardigheden nodig zult hebben, die zeker enige oefening van je gaan vergen. Met dit feit in ons achterhoofd hebben we deze site gemaakt, om je stap voor stap aan de hand te nemen om zo de kneepjes van het beleggen onder de knie te krijgen!

Stap voor stap

Allereerst zullen we je daarom zo goed mogelijk uit leggen, welke stappen je als beginnend belegger moet gaan zetten. Een methodische aanpak is bij het beleggen erg belangrijk, en zal je tot meer succes in het brengen dan een chaotische manier van werken. We zullen je daarom stap voor stap voorspiegelen welke belangrijke stappen je als beginnend belegger allemaal moet nemen. Een goed boek zoals Leren Traden of een cursus als Handleiding geld verdienen met aandelen zullen je daarbij helpen.

Beste beleggingsvorm

Daarnaast zullen we je informatie geven over de verschillende beleggingsvormen. Omdat er momenteel een eurocrisis heerst, is het belangrijk om als beginnend belegger te weten welke beleggingsvormen op dit moment het meest geschikt zijn. We laten je zien dat er wel degelijk, zelfs in de recessie, winst te behalen is met beleggen, als je maar de juiste weg weet.

Groen beleggen

Ook het Groene Beleggen, dat momenteel een ware hype is komt aan bod. Als je graag wilt gaan beleggen, maar ook maatschappelijke en ethische verantwoording af wilt leggen, is het Groen Beleggen ideaal voor jou. Stap voor stap nemen je op deze site mee om het Groen Beleggen te introduceren en nader te verklaren.

Weinig geld

Als je over weinig geld beschikt, wil dat niet zeggen dat beleggen niet mogelijk voor je is. We laten je de mogelijkheden zien van het beleggen met weinig geld en bespreken de voordelen maar ook valkuilen die deze beleggingsvorm met zich meebrengt.

Hoog rendement

En natuurlijk laten we je zien, hoe je met je beleggingen een zo hoog mogelijk rendement kan halen. Iedere belegger droomt hier natuurlijk van, en als je weet wat de beste investeringen zijn, is dit ook zeker een haalbare kaart!

Passief of actief beleggen

Tot slot bespreken we de actieve en de passieve beleggingsvormen voor je op deze site. We zetten de verschillen tussen deze beleggingsvormen uiteen en laten je zien hoe je zelf kan bepalen welke van de twee het beste past bij jouw karakter en jouw ideale manier van beleggen. Rest ons niets dan je veel plezier en succes bij het beleggen te wensen!