Een lening berekenen doe je zo 

Wil je een lening berekenen om te zien hoeveel geld je bij een kredietmaatschappij kunt krijgen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet gaan houden. Je moet namelijk niet alleen bekijken wat de hoogte van de lening gaat zijn, maar ook wat het per maand voor jou gaat kosten en waar je de goedkoopste lening kunt krijgen. Er zijn namelijk veel verschillende kredietmaatschappijen waar je aan kunt kloppen voor meer financiële ruimte. Een van de plekken waar je jouw lening uit kunt gaan zoeken is De Nederlandse Kredietmaatschappij. 

De lening berekenen voor meer duidelijkheid 

Een lening berekenen doe je om op voorhand veel duidelijkheid te krijgen. Zo kom je bijvoorbeeld te weten hoeveel geld je daadwerkelijk kunt gaan lenen en hoe hoog jouw maandelijkse lasten gaan zijn bij de afbetaling. Daarbij ga je ook kijken naar de looptijd en de rente die erbij komt kijken. De berekening wordt altijd uitgevoerd op basis van de lening die jij aan gaat vragen. Een persoonlijke lening kan hierdoor gaan verschillen van een doorlopend krediet. Zorg er daarom eerst voor dat je weet welke kredietvorm het beste bij jou gaat passen voordat je gaat berekenen. 

Meer duidelijkheid krijgen over de situatie 

Een lening berekenen kun je doen om de beste beslissing te gaan nemen. Zo moet je een aantal gegevens in gaan vullen. Denk hierbij aan jouw inkomen, het soort dienstverband en de vaste lasten die je iedere maand hebt. Op basis van de ingevulde gegevens kunnen de kredietmaatschappijen aangeven hoeveel geld je uiteindelijk in ontvangst zou kunnen nemen. Hierbij gaat het altijd om een schatting, omdat er voor een volledige aanvraag nog meer bewijsstukken moeten worden aangegeven. Je weet door de berekening echter wel al waar je aan toe zou kunnen zijn. 

Kijken naar het totaalbedrag van de lening 

Een lening berekenen kan er ook voor gaan zorgen dat je weet wat je in totaal voor de lening gaat betalen. De maandlasten zelf zullen er vaak aantrekkelijk uitzien, omdat dit vastgesteld wordt op basis van de looptijd. Hierdoor lijkt het bijna alsof geld lenen vrijwel geen geld gaat kosten. Echter moet je dan naar het totaalbedrag gaan kijken. De rente die een kredietmaatschappij rekent bij de aflossing kan namelijk een groot verschil op gaan leveren. Hierdoor kun je het altijd goedkoper maken door naar andere aanbieders te gaan kijken. Zo heb je een lening die bij jou past. 

Van start 

Uiteindelijk kun je met een lening berekenen ervoor zorgen dat je niet in de valkuilen van een lening stapt. Door alles goed voor jezelf op een rijtje te zetten weet je waar je aan toe bent en kun je de aanvraag in gaan dienen. Als op voorhand al blijkt dat je geen lening aan kunt vragen bij een bepaalde kredietmaatschappij, ben je ook niet onnodig veel tijd kwijt met de aanvraag. Het is immers zonde als je alles invult en de documenten aanlevert, terwijl je helemaal geen aanspraak kunt maken op het bedrag. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *