Wat is linkbuilding en waarvoor gebruikt men het?

Linkbuilding, het kan ervoor zorgen dat je website hoog in de zoekmachines van Google komt te staan. Echter is het voor veel mensen onduidelijk wat het nou precies is. Juist daarom stellen we in dit artikel de vraag: wat is linkbuilding en waarvoor gebruikt men het? Wij hopen dat we jou hier een goede uitleg over kunnen geven. Gelukkig hebben wij zelf veel kennis van linkbuilding en is de kans groot dat je straks alles gaat begrijpen. Laten we beginnen met waarom mensen hoog in Google willen komen te staan. Mensen doen dit omdat anno 2021 het internet gigantisch populair is. Dat we in het digitale tijdperk leven kan gerust gezien worden als een feit. Mensen maken nou eenmaal veel gebruik van digitale middelen en dit is om meerdere redenen zo. Een van deze redenen is dat we onze aankopen op het internet doen. Dit doen de meeste mensen omdat dit voor veel gemak zorgt. Je hoeft niet meer naar de winkels toe en je kunt lekker vanuit thuis shoppen. Echter is dit niet de enige reden om online te shoppen. Hier gaan we zo ook nog verder op in.

Linkbuilding om hoger in Google te komen

Mensen doen dus aan online shoppen omdat dit voor gemak zorgt. Echter is dit niet de enige reden. Men doet dit namelijk ook omdat zij op deze manier bij goedkopere aanbieders uit kunnen komen. Op het internet kan je aanbieders namelijk gemakkelijk met elkaar vergelijken. Echter is dit niet de enige reden waarom online shoppen meestal goedkoper is. Dit is namelijk ook het geval omdat deze aanbieders vaak geen fysieke locatie en personeel hebben. Hierdoor maken zij minder kosten en dit zie je ook duidelijk terug in de prijzen. Echter zullen deze online winkels wel verkeer naar hun website toe moeten krijgen. Dit doet men door middel van linkbuilding. Tenminste, dit is een van de onderdelen om hoger in Google te komen. Linkbuilding is eigenlijk het laten plaatsen van links op externe websites die naar jouw website toe leiden. Iedere keer dat er een link naar jouw website toegestuurd wordt, dan zal Google dit zien als een stem voor jouw website. Onderstaand gaan we hier meer uitleg over geven.

Linkbuilding uitbesteden

Links plaatsen op externe websites en deze naar jouw site laten leiden, zo kan je linkbuilding het beste in het kort uitleggen. Echter is het veel meer dan dit, hier zit namelijk een hele strategie achter. De links zullen van goede websites af moeten komen en er zal een natuurlijk linkprofiel opgebouwd moeten worden. Wanneer je ervoor kiest om zonder gedachte links te plaatsen, dan zal dit er juist voor zorgen dat je website helemaal niet meer vindbaar zal zijn. Juist daarom is het aan te raden om een white hat link building agency in te schakelen. Zij hebben hier erg veel kennis van en zij kunnen jou absoluut verder helpen!