Freelance – opdrachten binnen hengelen

Freelance – Striive.com je geld verdienen in plaats van de acht tot vijf routine op de zaak van de baas doen. Het klinkt aanlokkelijk, deels omdat het iets avontuurlijks en vrijgevochtens heeft. Deels ook omdat je zelf je uren kunt bepalen. En natuurlijk heb je je ook wel eens verbaasd over die enorme tarieven die per uur uitbetaald worden bij freelance-opdrachten. Besef wel dat in elk uurtarief ook een stukje verzekering zit, een deeltje niet betaald (administratief) werk en een deeltje pensioen. Om maar wat zaken te noemen die allemaal in zo’n uur-bedrag zitten. Als je van 60 euro per uur de helft overhoudt als winst uit onderneming, zit je dus eigenlijk op 30 euro per uur. En dan volgt de inkomstenbelasting ook nog.

Freelance opdrachten aanvaarden als ondernemer

Maar goed. Je bent toch van plan freelance-werk te gaan doen. Moet je dan eerst zzp’er worden? Nee, want freelance of zzp betekenen hetzelfde. Namelijk werken voor diverse opdrachtgevers. Zonder dat je een dienstverband met hen hebt. Je bent bij je opdrachten dus zelfstandig ondernemer. Projectmatig werk is soms voordelig, soms nadelig. Zo is aan jou de taak om voor een goed pensioen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering te zorgen. Gelukkig kun je het geld daarvoor weer halen uit je uurtarief.

Kamer van Koophandel en belastingdienst

Op opdrachtbasis werken betekent eerst ook kijken hoe je kwaliteiten als ondernemer zijn. Doe dat door een ondernemingsplan te maken; zo wordt ook duidelijk of je plannen om freelance te gaan werken wel haalbaar zijn. Bij de Kamer van Koophandel (KvK) en de belastingdienst check je of je ook als ondernemer wordt aangemerkt. Je schrijft je in in het handelsregister van de KvK en de belastingdienst stuurt je een btw-id en een btw-nummer. De meeste freelancers kiezen als rechtsvorm voor hun onderneming de ‘eenmanszaak’.

Geef aan dat je zoekt naar freelance opdrachten

Je onderneming kan nu starten. Je gaat op jacht naar leuke opdrachten? Doe dat niet random maar bepaal eerst je ideale klanten. Je doet dan aan doelgroeponderzoek. Heb je dat duidelijk, dan kun je je marketing starten. Behoren potentiële klanten tot je doelgroepen? Maak je dan bij hen bekend en zorg dat ze je daarna niet alleen via een telefoonnummer kunnen vinden. Maar ook via een overtuigende website en op social media kanalen. Probeer via beurzen, evenementen, bedrijfsborrels en op andere manieren in de buurt van mogelijke klanten te komen om zo persoonlijk contact te krijgen.

Zet jezelf online professioneel op de kaart

En eigenlijk het allerbelangrijkste. Zoek naar geschikte online sites waar opdrachtgevers en opdrachtnemers bij elkaar komen. Een soort van opdrachten-Marktplaats. Dit soort platformen kunnen heel nuttig zijn. En de kosten vallen heel erg mee. Vaak kun je na een abonnement te hebben genomen, reageren op opdracht aanbiedingen. Via een door jouw ingevuld profiel kunnen mogelijke opdrachtgevers jou ook heel snel vinden. Het werkt dus twee kanten op als je je online laat registreren bij dit soort sites. Denk hierbij aan de website Striive.com. Zij zijn digitale platforms voor aanbieders van werk en zelfstandigen die zoeken naar freelance werk.