Monday.com project management software de wens van iedere projectmanager

Als projectmanager wil je natuurlijk niets liever natuurlijk grip hebben op jouw projecten en eventuele onderliggende deelprojecten. Jouw opdrachtgever zal vooral geïnteresseerd zijn in het afgesproken resultaat en of dit binnen het vastgestelde budget en op tijd is gerealiseerd. Projectmedewerkers die meestal op andere afdelingen werken, moeten de besteedde uren kunnen verantwoorden. Project management software kan je hierbij ondersteuning geven.

Integratie met diverse tools

Veelal worden er binnen een organisatie veel verschillende tools gebruikt. Monday.com project management software is een platform waarin je alle benodigde informatie uit deze verschillende tools bij elkaar kunt brengen. Zo zijn er diverse integraties met verschillende systemen zoals met MS Excel, Github, MS Teams en Jira. Deze laatste optie super is handig. Je kunt de in Jira geregistreerde problemen gemakkelijk overhalen naar Monday.com.

Uitgebreide mogelijkheden

Bij projecten draait alles natuurlijk om een goede planning. Met Monday.com project management software kun je deze op heel eenvoudige realiseren. Zelfs als je met deelprojecten te maken hebt die over diverse afdelingen zijn verdeeld. De software heeft mogelijkheden voor krachtige Gantt-grafieken. Hiermee kun je perfect plannen, beheren en controleren. Door de realtime inzichten die je worden geboden, heb je inzicht in de workload van de verschillende teams. Zo wordt het eenvoudiger om beslissingen nemen over de inzet van middelen en resources.

Bij projecten gaat het vaak mis op het vlak van communicatie. Zeker bij grotere projecten die weer uit deelprojecten bestaand zien we dit vaak terug. Ieder deelproject heeft dan weer vaak hun eigen tools om bijvoorbeeld te plannen en hun uren te verantwoorden. Natuurlijk is dit iets waar iedere projectmanager wel eens mee te maken heeft. Maar je wil natuurlijk direct inzicht hebben in de beschikbare resources en middelen maar ook hoe het staat met de voortgang van de verschillende deelprojecten. Met Monday.com project management software heb je als projectmanager de perfecte tools hiervoor in handen.

Dit geldt zeker ook als het gaat om het informeren van jouw opdrachtgever. Belangrijk is hierbij dat je in één oogopslag kunt zien hoe het ervoor staat met het project. Met de projectmanagementsoftware van Monday.com heb je uitgebreide mogelijkheden om duidelijke dashboards te creëren. Deze geven niet alleen inzicht in de voortgang van het project, maar ook het er financieel voor staat. Met deze inzichten kun je snel een eenvoudig bijsturen op het moment dat dit nodig is.

Is Monday.com project management software ook binnen mijn organisatie toepasbaar?

Veel mensen denken dat projectmanagementsoftware alleen iets is voor grote organisaties met grote projecten. Dit is absoluut niet waar. Ook kleinere organisaties kunnen er uitstekend mee uit de voeten.

Ben je door dit artikel geïnteresseerd in wat de projectmanagementsoftware voor jouw organisatie kan betekenen? Kijk dan op de website van Monday.com. Hier vind je uitgebreide informatie over de mogelijkheden. Liever persoonlijk contact met een medewerker? Via de website kan je ook contact opnemen met de afdeling verkoop. Zij leggen je graag uit op welke manier je projectmanagementsoftware binnen jouw organisatie kunt toepassen.