Alles wat je moet weten over de FIRE-beweging

Droom jij ook zo van financiële vrijheid? Dan ben jij niet de enige. Veel mensen denken na over financiële vrijheid. Want hoe lekker is dat? Dat je geen zorgen hoeft te maken geld en dat je alles kunt doen wat je hartje je begeert. Soms lijkt het dat dit alleen is weggelegd voor rijke mensen. Maar niets is minder waar. Ook jij kunt financieel vrij zijn. Een belangrijke beweging dat in Nederland sterk in opkomst is de FIRE-beweging. Maar wat is dit precies en wat zijn de voordelen hiervan? We leggen het je graag uit in deze blog. Lees snel meer!

Wat is de FIRE-beweging?

FIRE staat voor Financially Independent & Retire Early. Men die meedoet aan deze beweging wil dus financieel onafhankelijk zijn en vroeg met pensioen gaan. Het is een levensstijl waarbij werken optioneel is en waarbij er alleen wordt gewerkt wanneer je daar zin in hebt of wanneer je het werk nuttig vindt. Je doet dus alles op jouw eigen voorwaarden. Dat klinkt ideaal, toch? 

Hoe doe je mee aan de FIRE-beweging?

Om financieel onafhankelijk te worden en vervroegd met pensioen te kunnen gaan, mag je geen schulden meer hebben. Zorg ervoor dat je al jouw schulden zo snel mogelijk aflost. Voorbeelden van schulden zijn: studieschuld, lening, hypotheek etc. 

Een ander belangrijk punt is dat je meer geld moet verdienen dan je uitgeeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door in je vaste lasten te snijden. Maak je geen of weinig gebruik van een bepaalde streamingdienst, abonnement etc.? Overweeg dan om dit op te zeggen. Zo houd je er aan de eind van de maand meer geld over. 

Dit betekent overigens niet dat je niet of minder kunt genieten van het leven. De FIRE-beweging is een levensstijl waarbij je bewust en zorgvuldig met je vermogen omgaat. 

FIRE-beweging in Nederland

De FIRE-beweging wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen willen financieel vrij zijn en ze willen eerder met pensioen gaan. Men wil niet zijn hele leven meer blijven werken. Door middel van deze levensstijl gaan mensen veel bewuster om met hun geld. Overigens betekent FIRE niet dat je geen leuke dingen meer kunt doen. Je zult juist meer tijd besteden aan de dingen die je echt leuk vindt, zelfs als je hier minder of geen geld voor krijgt. Je krijgt dus meer keuzevrijheid. 

Wil je meer te weten komen over online geld verdienen? Neem dan eens een kijkje op Automatischgeld.nl. Zij vertellen je graag meer over de FIRE-beweging en hoe jij een passief inkomen kunt genereren.