Jouw uren eenvoudig en gemakkelijk bijhouden? Dat doe je zo

Voor veel ondernemers is het bijhouden van uren een belangrijke taak. Door de gewerkte uren goed bij te houden weet je precies hoeveel tijd je per klant of project kwijt bent. Ben je een ondernemer die de gewerkte uren bijhoudt via Excel, dan kan deze klus een stuk eenvoudiger worden door het gebruik van urenregistratie software.

Waarvoor gebruik je urenregistratie software?

Eigenlijk zegt de naam al genoeg. Urenregistratie gebruik je om gewerkte uren bij te houden. In plaats van gebruik te maken van Excel of urenbriefjes kan je met deze software op een heel eenvoudige manier je uren bijhouden.

Nog een voordeel van urenregistratie software is dat je hiermee medewerkers op verschillende projecten hun uren in kan laten vullen. Zo hoef je nooit meer met gewerkte uren te puzzelen en je hebt meteen een duidelijk overzicht.

Waarom moet je uren registreren?

Je bent als ZZP-er verplicht om per jaar minimaal 1225 uur te besteden aan je eigen bedrijf. Op die manier kom je voor een aantal belastingvoordelen in aanmerking. Daarvoor wil de Belastingdienst als bewijs de door jouw gewerkte uren zien.

Voor grotere bedrijven is het niet vanuit de overheid verplicht om de gewerkte uren te registreren. Wel is dit belangrijk om een goed overzicht te houden. Je kan op die manier niet alleen eenvoudig bijhouden wie van je personeel aan welk project werkt, maar ook om verlof bij te kunnen houden.

Waar moet je op letten bij uren registratie?

Het is dus handig om te kiezen voor urenregistratie software als je een eigen bedrijf hebt. Gebruik hiervoor deze app van AFAS om je uren bij te houden. Het is belangrijk om als ondernemer te weten waar je behoefte aan hebt.

Daarnaast is het verstandig om te bepalen of je alleen uren wilt registreren of dat je ook automatisch facturen aan wilt kunnen maken en uren kunnen registreren vanaf diverse projecten of klanten.