Het belang van een goede zorgverzekering

Het hebben van een zorgverzekering is verplicht. Dat geld voor de basisverzekering. Je mag in Nederland niet zonder zorgverzekering zijn. Heb je geen zorgverzekering dan kun je een boete krijgen. Heb je een zorgverzekering waar je nu niet mee tevreden bent en wil je komend jaar overstappen dan kun je op internet zoeken naar een site waar je een zorgverzekering vergelijken kunt. We leggen je met enkele simpele stappen uit hoe je snel de juiste zorgverzekering kunt vinden.

Waar kun je een zorgverzekering vergelijken?

Je kunt via je browser op zoek gaan naar zorgaanbieders. Het is mogelijk ze een voor een te bekijken maar je zou dit ook op een site kunnen doen waar je meerdere aanbieders hebt van zorgverzekeringen. Je kunt dan je zorgverzekering vergelijken en de juiste keuze maken. In een overzicht zie je alle zorgaanbieders en hun premie in een oogopslag. Dat kan het voor jou gemakkelijker maken er een paar uit te kiezen. Je kijkt dan naar de premie die past binnen jouw budget en hoeft dan bijvoorbeeld alleen deze zorgaanbieders te bekijken.

Waarom een zorgverzekering afsluiten?

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering te hebben voor de zorg. Woon en werk je in Nederland dan verzeker jij je van zorg uit het basispakket. Je kunt dan denken aan je huisarts, het ziekenhuis, een psycholoog en apotheek. Deze zijn inbegrepen in je basispakket.

Word jij ziek dan krijg je zorg. Heb je niet de basisverzekering afgesloten is het mogelijk dat je een boete krijgt. Een zorgverzekering is nodig zodat jij zorg krijgt op het moment dat je ziek wordt. Het heeft ook een voordeel en dit voorkomt dat je niet voor onnodige kosten komt te staan. Je zorg wordt dan betaalbaar.

Welke zorg zit er in een basisverzekering?

Als je de basiszorgverzekering hebt dan worden een aantal kosten gedekt. Belangrijke zorg zoals huisartsenzorg, geneesmiddelen en bijvoorbeeld tandheelkunde zorg tot 18 jaar worden vergoed in de basisverzekering. Kom je in een ziekenhuis terecht of heb je een behandeling nodig in het ziekenhuis dan worden die vergoed vanuit je basis zorgverzekering. Voor de kosten van psychologische hulp of als je kraamhulp/verloskundige zorg nodig hebt hoef jij je dan ook geen zorgen om te maken. Deze zorg zit in je basispakket van je zorgverzekering.

Hoe kun je goed een zorgverzekering vergelijken?

Om een goede zorgverzekering te kiezen kun je letten op een aantal dingen. Je wilt een duidelijk beeld hebben van een nieuwe zorgverzekering. Dat houdt in dat alles moet kloppen voordat je een andere gaat uitkiezen. Belangrijk bij het kiezen is dat de premie lager gaat uitvallen als bij je huidige zorgverzekering. Een ander punt kan zijn dat je verzekerd wil zijn voor tandheelkunde.

De zorgverzekering moet voor jou rust geven en je moet weten dat je de beste zorg krijgt geleverd. Dat kan alleen goed zijn als je weet welke punten voor je belangrijk zijn. Denk er over na welke zorg jij nodig hebt. Voor een goede keuze van je zorgverzekering kun je het beste letten op de volgende punten:

·        Ga checken wat vergoed wordt door de basisverzekering

·        Ga je eigen risico bepalen

·        Ga dan de aanbieders vergelijken

·        Let op kleine details in alle zorgverzekeringen

·        Stap over naar een andere zorgverzekering