Waarom investeren in een elektrische auto?

We zien ze steeds vaker op de weg, de elektrische auto. De auto die weinig geluid maakt en rijd op elektriciteit. Een elektrische auto wil iedereen eigenlijk wel, maar is het investeren wel waard? Zo’n auto is namelijk niet goedkoop en kan niet door iedereen zomaar worden gekocht. Toch is het zeker het investeren waard. Waarom? Dat leggen we hier uit.

Beter voor het milieu

Aangezien een elektrische auto op stroom rijdt en niet op benzine, is het een stuk beter voor het milieu om in een elektrische auto te rijden in plaats van een benzineauto. Benzineauto’s stoten namelijk een stuk meer CO2 uit. CO2 helpt mee aan de opwarming van de aarde en dat moet flink beperkt blijven. Als de temperatuur van de aarde blijft stijgen, dan zullen de ijskappen op de noordpool smelten en daardoor zal de zeespiegel stijgen. Met overstromingen en extreme weersomstandigheden als gevolg. Door de benzineauto in te ruilen voor een elektrische, ben je al heel goed bezig aan het verduurzamen.

Minder onderhoudskosten

Door te rijden in een elektrische auto ben je bij de aanschaf misschien meer geld kwijt dan bij het kopen van een benzineauto, maar een elektrische auto heeft wel minder onderhoudskosten. Dat komt doordat deze auto’s geen verbrandingsmotor hebben maar een elektromotor. Een elektromotor heeft een stuk minder bewegende delen dan een verbrandingsmotor. Daardoor heb je ook minder slijtage. Bij een benzineauto met een verbrandingsmotor heb je dus meer slijtage waardoor er ook meer onderhoud nodig is. Onderhoud kost natuurlijk ook geld.

Voorbeelden van elektrische auto’s

Nu je weet wat het waard is om te investeren in een elektrische auto, vraag je je natuurlijk af wat het aanbod is van elektrische auto’s. We hebben een aantal auto’s voor je opgesomd welke de moeite waard zijn om te bekijken.