Huis kopen is bijna onmogelijk

Maandelijks worden woningen duurder. Een huis kopen alleen lukt sowieso niet. Huis kopen voor ons samen is was echt kansloos. Soms kan je kopen als je de maximale schenking hebt gekregen en beiden veel verdiend. Nee, een hypotheek zat er niet in voor ons.

Of toch wel…

Ga ik Googelen naar de oplossing dan kom ik regelmatig Lexwonen tegen die hypotheken doet met ouders, vrienden, studenten of andere familieleden. Via Lexwonen kan je een hypotheek krijgen met 4 personen. We hebben gebeld en gevonden wat we zochten.

Na adviesgesprek huis gekocht

Toen wij in het najaar van 2021 het helemaal zat waren hadden we een afspraak gemaakt met Lex van Lexwonen. Er was veel werk te doen van verzamelen van documenten zoals BKR en het UWV verzekeringsbericht. En dan kom je er achter dat je plotseling 1 miljoen kan lenen.

Nadat we hadden besloten om samen met mijn schoonouders een huis te kopen heeft Lex een heel plan gemaakt. Wat is de huidige overwaarde, hoeveel spaargeld is er en waar wil je kopen. Wie gaat de huidige woning verkopen.

Lexwonen adviseerde ons om eerst naar de notaris te gaan om zaken te bespreken. Lex had al het een en ander uitgelegd, de notaris ging alles verfijnen. Het belangrijkste voor ons was dat wij de risico’s in kaart hadden.

Hypotheek met ouders vlot geregeld

Toen alles geïnventariseerd hadden wij binnen 1 week een bod gedaan op een woning. Omdat de woningwaarde € 50.000,- hoger lag dan de vraagprijs hadden wij een ton overboden.

Hypotheek met ouders was in 3 dagen geregeld. Terugkijkend op het gehele traject was de aanloop het spannendst. Lex wist veel en wat hij niet wist had hij binnen een uur op tafel.

Voor ons als nieuwe starters was het een nieuw verhaal, voor mijn schoonouders niet. Lex en Johan bedankt voor alles.

Dick en Rianne, Glanerbrug.