Hoe werkt linkbuilding voor startende bedrijven? 

Ben jij een startend bedrijf en wil je jouw website hoger in Google laten ranken? Er zijn gelukkig veel manieren om dit voor elkaar te krijgen. Je zou dit natuurlijk uit handen kunnen geven aan een bedrijf die hier ervaring en kennis mee heeft, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen en om dit bij te houden.  

Wat is linkbuilding? 

Linkbuilding is kort gezegd het genereren van links naar jouw pagina van externe pagina’s. Dit kan worden gedaan door links te plaatsen op een externe webpagina die nou jouw website doorklikt. Hierdoor zal Google meer waarde toe gaan voegen aan jouw website en naar specifiekere pagina’s op jouw website. Dit zorgt ervoor dat Google jouw website beter ziet en op ten duur consumenten ook. Deze methode is zeer effectief op voorwaarde dat het lang en voortdurend gebeurt.  

Linkbuilding voor starters 

Doordat linkbuilding voornamelijk de vruchten afwerpt bij bedrijven die hier veel gebruik van maken, zullen starters weinig tot geen verschil merken in het begin. Wel kunnen ze door direct goed te beginnen met linkbuilding een goede voorsprong maken op andere starters. Dit is mogelijk met behulp van de volgende tips; 

  1. Kies voor een goede hoeveelheid links 

Te veel links is als een rode vlag voor zoekmachines, zoals Google. Hierop gaat zij niet in, wat negatief voor jouw bedrijf kan zijn. Bouw je links dus voorzichtig en rustig op. 

  1. Juist bijhouden van je links 

Door jouw geruilde links en contactpersonen goed bij te houden, zal linkbuilding in de toekomst efficiënter en makkelijker zijn. Ook is het soort anchor teksten belangrijk om bij te houden. Op deze manier zorg je ervoor dat dezelfde woorden niet te vaak worden gebruikt en dat er voldoende variatie is. 

  1. Verschillende anchorteksten 

Bij het gebruik van anchorteksten is diversiteit enorm van belang. Gebruik niet te vaak een call to action, maar zorg ervoor dat het subtiel blijft. Kies daarom voor specifieke woorden die overeenkomen met je webpagina. 

Linkbuilding is vaak best tijdrovend voor een startend bedrijf naast de andere werkzaamheden, waardoor het vaak niet voortdurend wordt gedaan. Een online marketingbureau kan je hierbij helpen. Zo doen ze niet alleen aan linkbuilding, maar ook aan bijvoorbeeld SEO of SEA voor jouw bedrijf.