Wat komt er allemaal kijken bij een eigen bedrijf?

Als ondernemer van je eigen bedrijf zijn er verschillende zaken die je moet regelen. Dit is niet altijd makkelijk en ik kan me voorstellen dat je niet precies weet wat je allemaal moet doen. Lees daarom hier wat er allemaal komt kijken bij een eigen bedrijf

Key to succes

Allereerst moet je je als bedrijf zijnde natuurlijk inschrijven bij de kamer van koophandel. Daarnaast krijg je ook te maken met het bijhouden van je eigen administratie. Zo moet je inkopen doen en deze bijhouden. Je moet jezelf loon betalen, maar ook belastingen. Dit allemaal kun je tegenwoordig doen in verschillende boekhoudprogramma’s waar je je voor aanmeldt. Dit wort dan allemaal automatisch geregeld. Natuurlijk kun je ook advies krijgen van gespecialiseerde mensen zoals belastingadvies Groningen. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om je administratie te laten uitbesteden aan bijvoorbeeld administratiekantoor Groningen.

Val jij genoeg op?

Naast administratie moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat mensen je bedrijf leren kennen. Je moet dus op de een of andere manier reclame gaan maken. Je zou dit online kunnen doen, op verschillende sociale mediakanalen. Je zou ook een website kunnen laten bouwen en hiermee online kunnen gaan adverteren. Ik kan me voorstellen dat dit allemaal heen moeilijk klinkt. Je zou dit ook kunnen laten uitbesteden aan een online marketingbureau. Houd er wel rekening mee, dat dit wat gaat kosten. Het is vooral belangrijk om eerst veel tijd te steken in je strategie, je plan, een eventueel logo en sociale mediakanalen. Het voordeel van sociale mediakanalen is dat ze gratis zijn en bijna iedereen er tegenwoordig op te vinden in. Al deze dingen kun je altijd nog een keer uitbreiden.

Zet je naam vast

Alle dingen die ik net noemde heb je natuurlijk nodig om een klantenbestand op te bouwen. Wat er nog bij komt kijken is dat je eerst voor je bedrijf een domein moet aanvragen. Laten we eerst even een stapje terug doen. Het allereerste wat je moet doen is een naam verzinnen voor je bedrijf. Deze geef je ook door aan de kamer van koophandel. Als je de naam hebt bedacht moet je gaan kijken of deze niet al in gebruik is. Wil je namelijk een website aanmaken met die naam dan moet je die opkopen. Alle informatie hiervoor vind je ook online, maar het is belangrijk om hier even rekening mee te houden.