Waar kun je met Bitcoin betalen?

Het komt steeds vaker voor dat mensen investeren in Bitcoin. Wat is Bitcoin? Dat weet inmiddels dan ook bijna iedereen. Alleen al in Nederland zijn dit ongeveer een miljoen mensen. Hierdoor zullen er steeds meer bedrijven zijn die Bitcoins zullen accepteren als betalingsmethode. Natuurlijk zijn er al wel een aantal bedrijven waar dit kan. Denk aan grote Amerikaanse bedrijven zoals Subway en Amazon. Ook in Nederland zijn er steeds meer organisaties waar dit mogelijk is.

Betalen met Bitcoin in Nederland

Bitcoin is weliswaar nog geen wettig betaalmiddel in Nederland, maar het is wel mogelijk om er op verschillende plaatsen mee te betalen.

Je zult vast wel het bekende platform Thuis Bezorgd kennen? Op dit moment is thuisbezorgd.nl een van de bekendste bedrijven die Bitcoin accepteert als betaalmiddel. Ook is het al mogelijk om online bij grote webshops zoals Bol.com en Zalando af te rekenen.

Steeds meer bedrijven

We zullen zien, (wat we nu ook al zien gebeuren) dat er steeds meer bedrijven volgen. Een voorbeeld hiervan zijn een aantal cafés en restaurants in Den Haag en Arnhem. Een groot deel van de cafés en restaurants accepteren hier al Bitcoin.

Een paar bedrijven die Bitcoin accepteren in Arnhem:

  • Hotel Modez
  • Restaurant Mejuffrouw Janssen
  • Café STOUT
  • Boekhandel Hijman Ongerijmd

Wil je weten waar je nog meer kan betalen met Bitcoin in Nederland? Bekijk dan de kaart van Coinmap. Om te weten waar het mogelijk is om te betalen met Bitcoin, kun je via deze kaart dat te weten komen. In de Randstad en in Arnhem zie je dat er al vele mogelijkheden zijn.

Hoe werkt betalen met Bitcoin?

Dit is een vaak een simpel proces. Wanneer je Bitcoins koopt worden deze in een digitale wallet geplaatst. Via de wallet app op je telefoon kan je een QR-code tonen. Scan deze en voer het bedrag in dat je wilt betalen. Wanneer je op verzenden drukt is je bedrag overgemaakt. Wil je investeren in Bitcoin? Klik dan hier